top of page
Hoe Deel Ik_1.jpg
golfjes en dingen.png

TNO, NJR & Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Mentale gezondheid bespreekbaar maken onder jongeren

Om de gezondheid en veiligheid op de werkvloer van de bedrijven in Nederland te verbeteren, is het van belang om in het onderwijs al aandacht te besteden aan dit thema. TNO werkt in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan het onder de aandacht brengen van dit thema in het praktijkonderwijs. Er is daarbij speciale aandacht voor mentale gezondheid.

Klant: TNO, NJR & Het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Opdracht: Ontwerpende aanpak, sprint en ontwikkeling

“Alleen maar werken kan je mentaal uitputten, je leven draait alleen om werk. Te weinig vrije tijd, dat lijkt me echt verschrikkelijk”

Quote uit interviews met MBO studenten

Ontwerpende aanpak

Snijboon ging in gesprek met jongeren van het MBO die in een kantooromgeving komen te werken, om te ontdekken hoe zij zich verhouden ten opzichte van gezondheid en veiligheid op de werkvloer. Uit het onderzoek bleek dat studenten veelal bewust bezig zijn met hun gezondheid, maar dat ze gezond en veilig werken vooral betrekken op fysieke gezondheid. Praten over mentale gezondheid is ingewikkeld en studenten geven aan die kwetsbaarheid nog lastig te vinden.

DSC04663 (1).jpg
golfjes en dingen.png

“Ik weet wel dat mensen overspannen kunnen raken, maar ik weet niet wat dat allemaal inhoudt”

Quote uit interviews met MBO studenten

Sprint week

De inzichten uit het onderzoek vormden het startpunt voor een Design Sprint van vier dagen. In een gemixt team werkten we onder hoge concentratie in vier aaneengesloten dagen aan het vraagstuk. De resultaten uit het onderzoek vormden hiervoor de basis, maar tijdens de sprint is nog meer informatie verzameld tijdens een expertsafari.

 

Het team heeft vervolgens een prototype ontwikkeld van een spel dat jongeren kunnen gebruiken tijdens de stage om mentale gezondheid op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken.

Kennismaken?

💡 Bel Frouke voor inhoudelijke vragen 0611481023

🥪 Bel Ruud als je mee wil eten 0647065335

frouke ruud snijboon contact
bottom of page