top of page
IMG_2155.heic
golfjes minder .png

Het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegenheid

Op weg naar een inclusieve arbeidsmarkt

Uit onderzoek blijkt dat er op de Nederlandse arbeidsmarkt nog steeds wordt gediscrimineerd op basis van afkomst, religie en huidskleur. Toekomstige HRM(Human Resource Management)-medewerkers kunnen een rol spelen in het terugdringen van discriminatie op de arbeidsmarkt. Door het bewustzijn te vergroten, empathisch vermogen te ontwikkelen en een handelingsperspectief te bieden kunnen HRM- medewerkers van de toekomst effectief optreden tegen arbeidsmarktdiscriminatie.

 

Hoe kunnen we de aandacht voor gelijke kansen binnen HBO HRM-opleidingen beter verankeren, zodat nieuwe afstudeerders op dit vlak allemaal kennis en vaardigheden hierover meenemen het werkveld in?

Klant: Het Ministerie van Sociale Zaken & Werkgelegengeid

Opdracht: Onderzoek in de samenleving, ontwerpende aanpak, organiseren van bijeenkomsten, testen of het werkt

Onderzoek in de samenleving

Daarom ging Snijboon in gesprek met studenten van verschillende HRM-opleidingen in Nederland. We waren nieuwsgierig naar hun wensen en behoeften met betrekking tot diversiteit en inclusie in werving en selectie. Hoe staan zij tegenover dit thema? Wat vinden zij belangrijk? Wat motiveert hen? Hoe zien zij de toekomst? Wat hebben zij nodig om met dit thema aan de slag te kunnen en hoe kunnen wij hun intrinsieke motivatie voor dit onderwerp versterken?

cc7d67_35c065a3ab7e4fe4aaf0fc97e3ac8ac5~mv2.png
golfjes minder .png

"Het spannendste vind ik de weerstand en het mensen meekrijgen. Maar het levert je uiteindelijk zóveel op. "

Quote uit de interviews met HRM-studenten

We voerden één-op-één gesprekken met 3e- en 4e-jaars HRM-studenten van verschillende opleidingen, waaronder HvA, HU & Fontys. De resultaten van dit onderzoek bieden een schat aan inzichten over de perceptie van studenten van het onderwerp diversiteit en inclusie, de huidige situatie bij de opleidingen en kansen en uitdagingen voor de toekomst.

Kennismaken?

💡 Bel Frouke voor inhoudelijke vragen 0611481023

🥪 Bel Ruud als je mee wil eten 0647065335

ruud frouke snijboon contact
bottom of page