top of page
DSC04223.jpg
golfjes minder .png

Regeringscommissaris RCGOG

Bouwen aan een cultuur waarin seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld niet meer voorkomt

Na de misstanden bij onder andere the Voice of Holland is de bestrijding van seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld een belangrijke prioriteit van het kabinet. Om die reden is Mariëtte Hamer aangesteld als Regeringscommissaris om het kabinet gevraagd en ongevraagd advies te geven over dit onderwerp. 

 

Mariëtte en haar collega’s van het Bureau RCGOG (Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld) hebben als doelstelling om bewustwording en cultuurverandering te creëren om intimidatie en misbruik tegen te gaan.

Klant: Bureau van de Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld

Opdracht: Organiseren en begeleiden van bijeenkomsten 

“Machtsdynamieken aanpakken, ruimte maken voor zelfreflectie en vrijheid & gelijkwaardigheid zijn belangrijke peilers”

Quote van een deelnemer van een bijeenkomst over cultuur

Bijeenkomsten organiseren


De afgelopen maanden mocht Snijboon hieraan bijdragen door verschillende grote en kleine bijeenkomsten te organiseren met melders, beschuldigden, omstanders, organisaties en allerlei experts en ervaringsdeskundigen. Er zijn veel rakende, persoonlijke en mooie verhalen gedeeld. We hebben daarmee een schat aan betekenisvolle inzichten opgehaald over hoe we met elkaar tot een veilige en gezonde seksuele cultuur kunnen komen.

sessie bijeenkomst rcgog.jpg
golfjes minder .png

“Er bestaan veel gepaste alternatieven voor onderzoek die minder negatieve impact hebben op zowel melder als beschuldigde”

Quote van een deelnemer van een bijeenkomst over meldingen en onderzoek

Diepte-interviews en ervaringscanvassen

Naast de verschillende bijeenkomsten hebben we gesprekken gevoerd met melders, beschuldigden en organisaties over hun persoonlijke ervaringen met het doen van een melding bij seksueel grensoverschrijdend gedrag. Door middel van deze interviews hebben we in beeld gebracht hoe het proces van het behandelen van een melding op dit moment wordt ervaren vanuit verschillende perspectieven. Deze ervaringen zijn door ons vastgelegd in een ervaringscanvas; een variant op de klassieke 'klantreis' uit de Design Thinking methode. We hebben de ervaringscanvassen geanonimiseerd en geanalyseerd, waardoor we tot een hoop betekenisvolle inzichten gekomen over hoe het proces van het behandelen van een melding kan worden verbeterd. 

Kennismaken?

💡 Bel Frouke voor inhoudelijke vragen 0611481023

🥪 Bel Ruud als je mee wil eten 0647065335

ruud frouke contact opnemen sociaal ontwerp
bottom of page