top of page
DSC05589-2.jpg
golfjes minder .png

Openbare Bibliotheek Amsterdam | Greenberry

Op onderzoek uit bij de bieb

De bibliotheek is voor veel mensen een veilige en vertrouwde plek waar je terecht kunt met allerlei vragen en je thuis voelt. De Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA) heeft met 28 locaties in Amsterdam en omstreken de diverse doelgroep van álle Amsterdammers. 
 

Hoe kunnen we de gemeenschapsfunctie van de bibliotheek zichtbaar maken op de nieuwe website, en deze diverse groep mensen aanspreken?
 

Klant: Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA)

Partner: Greenberry

Opdracht: Onderzoek in de samenleving

Onderzoek in de samenleving

Om een stevig fundament te leggen voor de verdere ontwikkeling van OBA.nl, was het van essentieel belang om voorafgaand aan de ontwerp- en ontwikkelfase contact te maken met de eindgebruikers. Op deze manier wilde OBA eventuele aannames toetsen en een beter begrip krijgen van de behoeften van haar diverse publiek.

IMG_2305.HEIC
golfjes minder .png

“De bibliotheek is eigenlijk een dorp in een stad”

Quote uit de interviews met bezoekers van de bibliotheek  

Snijboon ging in gesprek met bezoekers van de bibliotheek op drie zo verschillend mogelijke locaties. We waren nieuwsgierig naar hoe zij zich verhouden tot de bieb. Hoe zien zij de functie van de bibliotheek in hun leven, en in de samenleving? Hoe gebruiken ze de huidige website en wat zouden ze graag zien op de nieuwe website?

 

Het resultaat van het gebruikersonderzoek is een verzameling betekenisvolle inzichten over de wensen en behoeften van de eindgebruiker van de nieuwe website van OBA. De OBA weet nu precies hoe ze verschillende doelgroepen in Amsterdam aan kunnen spreken op hun nieuwe website. Dit belooft een digitale community te worden waar iedereen zich thuis voelt!

Kennismaken?

💡 Bel Frouke voor inhoudelijke vragen 0611481023

🥪 Bel Ruud als je mee wil eten 0647065335

frouke ruud snijboon contact
bottom of page