top of page
post its.jpg
golfjes minder .png

Het Leer- en Ontwikkelplein (Ministerie SZW, VWS & OCW)

Een ontwerpende aanpak introduceren en toepassen binnen de overheid

Maatschappelijke veranderopgaven zijn in toenemende mate complex en sectoroverstijgend. Veel mensen binnen de Rijksoverheid hebben het gevoel dat ze niet goed zijn uitgerust om deze opgaven goed aan te vliegen. De roep om een ontwerpende aanpak klinkt daarom ook binnen de ministeries steeds luider.

 

Sinds 2022 verzorgd Snijboon Design Thinking trainingen, coaching en begeleiding van projecten voor het Leer- en Ontwikkelplein van de drie Ministeries in het sociale domein (Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Volksgezondheid, Welzijn en Sport). In onze programma’s sporen wij medewerkers van de Rijksoverheid aan om vaker betekenisvol contact te zoeken met mensen in de samenleving voor wie zij beleid ontwikkelen.

Klant: Leer- en Ontwikkelplein

Opdracht: Trainen

Coaching-on-the-job

Een belangrijk onderdeel van het programma is het coachen van deelnemers aan de trainingen in individuele coachingsgesprekken. In deze gesprekken kunnen de deelnemers terecht met vragen over het daadwerkelijk toepassen van een ontwerpende aanpak in een beleidscontext.

welkom.jpg
golfjes minder .png

-

Quote 

Materiaal op maat

Wij geven ons programma’s structuur met behulp van op maat gemaakt studiemateriaal. Deelnemers krijgen een persoonlijk Design Thinking schriftje. Hierin kunnen zij: zich voorbereiden, de belangrijkste slides terugvinden, persoonlijke notities maken en de leerervaring versterken met behulp van reflectievragen en huiswerksuggesties. Een ingevuld schrift is daarmee een vastlegging van de eigen unieke leerervaring.

Impact maken

Door continu actief te zijn bij het LO-plein, merken we dat er een groeiende community ontstaat van ontwerpende denkers: steeds meer mensen binnen de ministeries passen in kleine stapjes toe wat ze hebben geleerd. Ook weten deze mensen elkaar steeds beter te vinden voor steun en doorzettingsvermogen.

Kennismaken?

💡 Bel Frouke voor inhoudelijke vragen 0611481023

🥪 Bel Ruud als je mee wil eten 0647065335

ruud frouke contact snijboon design thinking
bottom of page