top of page
DSC04084.jpg
website_beelden444.png

-

Klant: SBI

Opdracht: Design Research 

“Alleen maar werken kan je mentaal uitputten, je leven draait alleen om werk. Te weinig vrije tijd, dat lijkt me echt verschrikkelijk”

Om de gezondheid en veiligheid op de werkvloer van de bedrijven in Nederland te verbeteren, is het van belang om in het onderwijs al aandacht te besteden aan dit thema. TNO werkt in opdracht van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid aan het onder de aandacht brengen van dit thema in het praktijkonderwijs. Er is daarbij speciale aandacht voor mentale gezondheid.

Quote uit interviews met MBO studenten

Design Research

Snijboon ging in gesprek met jongeren van het MBO die in een kantooromgeving komen te werken, om te ontdekken hoe zij zich verhouden ten opzichte van gezondheid en veiligheid op de werkvloer. Uit het onderzoek bleek dat studenten veelal bewust bezig zijn met hun gezondheid, maar dat ze gezond en veilig werken vooral betrekken op fysieke gezondheid. Praten over mentale gezondheid is ingewikkeld en studenten geven aan die kwetsbaarheid nog lastig te vinden.

DSC01531.jpg

“Ik weet wel dat mensen overspannen kunnen raken, maar ik weet niet wat dat allemaal inhoudt”

Design Sprint

De inzichten uit het onderzoek vormden het startpunt voor een Design Sprint van vier dagen. In een gemixt team werkten we onder hoge concentratie in vier aaneengesloten dagen aan het vraagstuk. De resultaten uit het onderzoek vormden hiervoor de basis, maar tijdens de sprint is nog meer informatie verzameld tijdens een expertsafari.

 

Het team heeft vervolgens een prototype ontwikkeld van een spel dat jongeren kunnen gebruiken tijdens de stage om mentale gezondheid op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken.

 

Het spel is in de sprintweek ontwikkeld en getest bij gebruikers, en wordt op dit moment doorontwikkeld. 

 

Wil jij ook innovaties ontwerpen die aansluiten bij de behoeften van jouw gebruiker?

Neem contact op met Snijboon en start een project met ons!

DSC04118-2.jpg

start een 
project
met ons

Neem contact op met
Frouke Richter
Bel mij op
0611481023
of stuur mij een mailtje naar frouke@snijboon.nl

bottom of page