top of page
DSC01529.jpg
golfjes illustratie

Nieuwe zorgmedewerkers helpen om de juiste plek te vinden in de organisatie

Regionaal werven en selecteren, zonder de kleur van de lokale werkplek te verliezen

 

De zorgsector kampt met de grote uitdaging van dubbele vergrijzing; zorgpersoneel vergrijst en het aantal zorgbehoevenden neemt toe. Ook bij Reinaerde is de vraag naar goede kandidaten voor openstaande vacatures vaak groter dan het aanbod. Soms komt het echter voor dat een goede kandidaat op een bepaalde functie wordt afgewezen, omdat deze bijvoorbeeld is gevuld, en vervolgens uit beeld verdwijnt. Hier liggen kansen om afgewezen kandidaten door te verwijzen naar andere openstaande vacatures binnen de organisatie. Reinaerde vroeg Snijboon om een sessie van een dag te organiseren waarin werd nagedacht over vernieuwende oplossingen voor werving en selectie. 

Klant: Reinaerde

Opdracht: Creatieve sessie

4174da36-448b-49e7-b0b5-cac0498b2950 2.jpg

"Snijboon als verlenggstuk van je projecten is een garantie voor een hogere, creatieve output!" 

Jarno Wildner - Projectleider arbeidsmarkt bij Reinaerde

Ideation 

Met een divers team van verschillende zorgprofessionals ging Snijboon aan de slag. Deelnemers aan de sessie deden van tevoren onderzoek bij de eindgebruiker en namen hun verzamelde inzichten mee. Deze inzichten vormden de basis voor de creatieve ontwerpvra(a)g(en) van de dag. Met behulp van verschillende creativiteitstechnieken kwamen we tot een rijkdom aan oplossingen en ideeën.

Prototyping 

Uit deze veelheid aan oplossingen kozen we een aantal ontwerprichtingen. In groepjes werkten we dit uit tot een eerste tastbare versie van het idee. Deze groave prototypes werden aan het einde van de dag aan elkaar gepresenteerd.  Aan het einde van de sessie maken de deelnemers afspraken met elkaar over hoe ze de prototypes naar een volgend stadium gaan brengen. Reinaerde kan nu zonder onze hulp verder met het implementeren van de oplossingen.

Wil jij ook jouw doelgroep beter begrijpen, zodat je oplossingen kunt ontwerpen die daadwerkelijk aansluiten bij de behoefte?

start een 
project
met ons

Neem contact op met
Frouke Richter
Bel mij op
0611481023
of stuur mij een mailtje naar frouke@snijboon.nl

bottom of page