top of page

Wicked problems: ingewikkeld?We begeven ons in een wereld die van dag tot dag radicaal verandert. Wereldpolitiek wordt gevoerd op Twitter; technologische ontwikkeling haalt zelfs de meest moderne mens links en rechts in; disruptieve businessmodellen doen hele sectoren tegelijk op hun grondvesten schudden; ijskappen smelten en een virus heeft de hele wereld in haar greep. We leven in een tijd van ongekend veel wicked problems: problemen die door hun enorme complexiteit, die amper valt te overzien, vrijwel onoplosbaar lijken.


Veel organisaties worstelen met de uitdagingen die de heerlijke nieuwe wereld van ons vraagt. Hoe ontwerp je oplossingen in een systeem dat continu in beweging is? Hoe stem je (schijnbaar) tegenstrijdige belangen af? Hoe beweeg je flexibel als je te maken hebt met (starre) randvoorwaarden?Met Design Thinking stapsgewijs naar betere oplossingen

Design Thinking is een aanpak die bij uitstek geschikt is voor het aanvliegen van complexe, maatschappelijke opgaven.


"Design Thinking gaat er vanuit dat je al kunt beginnen met werken aan betere oplossingen, vóórdat dat je de complexiteit volledig hebt doorgrondt."


In co-creatie met stakeholders wordt er op experimentele wijze en stapsgewijs gewerkt aan steeds betere oplossingen voor de eindgebruiker. Het kort cyclisch karakter helpt om te kunnen reageren op snelle veranderingen. Werken in een multidisciplinair team zorgt voor verschillende invalshoeken op het probleem. Ook kom je met Design Thinking tot creatieve ideeën die je zonder interactie met eindgebruikers of stakeholders nooit had kunnen verzinnen!


Het is een mindset

Bij Snijboon zien we Design Thinking vooral als een mindset: een manier van kijken naar de maatschappij en de problemen die je daarin tegenkomt, én een manier om je ten opzichte daarvan te kunnen verhouden. Iedereen kan zich deze mindset eigen maken, door te oefenen met skills zoals nieuwsgierigheid, inlevingsvermogen, systemisch denken, creatief denken, experimenteren, interdisciplinair samenwerken en continu verbeteren.


Zit jij ook met zo’n wicked problem waar je maar niet uit komt? Snijboon denkt graag met je mee! Neem contact op en start een project met ons! www.snijboon.nl/contactSpikkels

download
ons grote design thinking boekje!

bottom of page