top of page

Coaching: medicijn voor de waan van de dag

Je herkent het misschien wel. Je hebt een geweldige tweedaagse training gevolgd en neemt je voor om veel van het geleerde in je dagelijkse werk toe te passen. Als je drie maanden later terugkijkt, moet je tot je spijt vaststellen dat van je voornemen weinig tot niets terecht is gekomen. Zo zonde en tegelijk zo herkenbaar. Kan dit anders?


Als je iets nieuws hebt geleerd in een training en je bent enthousiast, dan wil je het geleerde gelijk uitproberen in je dagelijkse werk. Daarin lopen mensen vaak tegen allerlei uitdagingen aan, bijvoorbeeld om sceptische collega's te overtuigen de dingen eens over een andere boeg te gooien.


Bij Snijboon zetten we steeds vaker coaching in als aanvulling op een trainingsprogramma. De coaching ondersteunt deelnemers aan de training om het geleerde stapsgewijs te gaan toepassen in de eigen werkpraktijk. Op die manier groeien onze nieuwsgierige en leergierige deelnemers uit tot voorlopers in innovatie binnen hun eigen organisatie.

Opfrissen en focus houden

Hoe zit zo’n coachingsgesprek in elkaar? We luisteren naar persoonlijke ervaringen en vragen van de individuele deelnemer. We frissen kennis op en helpen de deelnemer om focus aan te brengen. Ten slotte geven we deelnemers de moed om tot (kleine) acties te komen. Deze persoonlijke aandacht, waartoe coaching de mogelijkheid biedt, zorgt voor vertrouwen in de professionele groei van de deelnemer.“In het coachingsgesprek stond mijn eigen leervraag centraal. Door met Ruud hierover in gesprek te gaan, zijn het proces en de mindset van Design Thinking voor mij nog duidelijker geworden. Tegelijk heeft Ruud mij uitgedaagd om in mijn lopende project een kleine stap te zetten. Met faalplezier voorop ben ik met een aantal eindgebruikers van mijn project in gesprek gegaan. Die stap heeft mijn project echt een boost gegeven.”

-quote van een deelnemer uit de evaluatie van de basistraining Design Thinking


Leren door te doen

In onze basis en verdiepende trainingen Design Thinking staat leren door te doen centraal. Het geleerde toepassen en nog beter worden, is het streven van al onze deelnemers. Snijboon ondersteunt dit door tijdens en na afloop van de training coaching aan te bieden. De coaching van Snijboon houdt je fris, voorkomt een tunnelvisie en - niet onbelangrijk - brengt meestal ook de focus weer terug op de eindgebruiker.

Wil jij een design thinking coahcings uurtje met Ruud? Boek het dan nu via onze shop: https://www.snijboon.nl/product-page/coaching-uurtje-met-ruud Wil jij jezelf verder ontwikkelen en ontdekken wat Design Thinking voor jou kan betekenen? Check ons trainingsaanbod: www.snijboon.nl/designthinkingtraining

Spikkels

download
ons grote design thinking boekje!

bottom of page