< terug

Snijboon zet aan bij

Omix

Van onderwijsondersteuners naar design thinkers voor beter onderwijs

Omix is met meer dan 50 onderwijslogistiek experts de grootste dienstverlener van Nederland op het gebied van onderwijslogistiek. Omix streeft naar continue verbetering van onderwijs en onderwijsorganisatie. Snijboon heeft daarom alle onderwijsprofessionals werkzaam bij Omix getraind in Design Thinking (DT). Wij zien DT als een mindset om de eindgebruiker (de klant) dichter te betrekken in je ontwerpproces. Op deze manier hebben we de Omix-ers een ontwerpende en pro-actieve houding leren aannemen ten opzichte van hun werk als facilitaire onderwijsexpert.


Resultaat

Er wordt actief geëxperimenteerd met DT in allerlei Omix projecten. Voortbordurend op dit succes en enthousiasme over de training starten Omix en Snijboon samen het project ‘Omix toolbox’. Het doel van dit project is om DT-principes in de organisatie te positioneren, én om het spectrum van andere tools (producten van de hand van Omix zoals De Roostermonitor) zichtbaar en toepasbaar te maken in lijn met de visie van Omix.


Referentie

De energie, het enthousiasme en de kennis van Snijboon verrast ons ieder opleidingsmoment weer. Door spelenderwijs en actief bezig te zijn maken we goede stappen in het ons eigen maken van het Design Thinking gedachtegoed. De facilitators weten een veilige ruimte te bieden waarin we allemaal nog creatiever zijn dan gedacht, onze vooroordelen tegenkomen en met elkaar bouwen aan oplossingen voor veelzijdige vraagstukken. Deze mindset geeft nog meer mogelijkheden om met onze klanten beter onderwijs te realiseren. Annemarie Goosens – Omix Beter Onderwijs