top of page
DSC03760.jpg
website_beelden444.png

Eigen project:
Meer natuur in de stad!

Klant: -

Opdracht: Design sprint

Samen met ... faciliteren van een gesprek rondom dit belangrijke en actuele thema. Met een groot arsenaal aan experts vanuit allerlei hoeken van de samenleving hadden we het in deze eerste sessie over normen en waarden die ten grondslag liggen aan een veilige cultuur. Dit alles onder het inspirerend leiderschap van Mariëtte Hamer en haar collega’s van het Bureau Regeringscommissaris seksueel grensoverschrijdend gedrag en seksueel geweld. We kijken uit naar de volgende bijeenkomst!

“Alleen maar werken kan je mentaal uitputten, je leven draait alleen om werk. Te weinig vrije tijd, dat lijkt me echt verschrikkelijk”

Quote uit interviews met MBO studenten

Design Sprint

Snijboon ging in gesprek met jongeren van het MBO die in een kantooromgeving komen te werken, om te ontdekken hoe zij zich verhouden ten opzichte van gezondheid en veiligheid op de werkvloer. Uit het onderzoek bleek dat studenten veelal bewust bezig zijn met hun gezondheid, maar dat ze gezond en veilig werken vooral betrekken op fysieke gezondheid. Praten over mentale gezondheid is ingewikkeld en studenten geven aan die kwetsbaarheid nog lastig te vinden.

DSC03737.jpg

“I like flowers,
concrete is so boring!”

Design Sprint

De inzichten uit het onderzoek vormden het startpunt voor een Design Sprint van vier dagen. In een gemixt team werkten we onder hoge concentratie in vier aaneengesloten dagen aan het vraagstuk. De resultaten uit het onderzoek vormden hiervoor de basis, maar tijdens de sprint is nog meer informatie verzameld tijdens een expertsafari.

 

Het team heeft vervolgens een prototype ontwikkeld van een spel dat jongeren kunnen gebruiken tijdens de stage om mentale gezondheid op een laagdrempelige manier bespreekbaar te maken.

 

Het spel is in de sprintweek ontwikkeld en getest bij gebruikers, en wordt op dit moment doorontwikkeld. 

 

Wil jij ook innovaties ontwerpen die aansluiten bij de behoeften van jouw gebruiker?

Neem contact op met Snijboon en start een project met ons!

DSC03762.jpg

start een 
project
met ons

Neem contact op met
Frouke Richter
Bel mij op
0611481023
of stuur mij een mailtje naar frouke@snijboon.nl

bottom of page