top of page
1594896531277.jpeg
website_beelden444.png

superpowers in de klas: brainstormen met kids over maatschappelijke vraagstukken

luisteren naar superpowers in de KinderKamer

In de KinderKamer gaan we serieus het gesprek aan met kinderen tussen de 9 en 13 jaar over maatschappelijke vraagstukken. We sporen kinderen aan om op een vrije manier na te denken over creatieve oplossingen voor complexe problemen waar de volwassenen in ons land geen raad (meer) mee weten. Het resultaat? Verrassende invalshoeken waar de bestuurders van ons land een puntje aan kunnen zuigen.

Brainstorm 1.5 meter maatschappij

Naar aanleiding van Rutte’s oproep tot initiatieven van jongeren ging Snijboon op bezoek bij de van Asch van Wijckschool in Utrecht om daar met groep 5 en groep 8 te brainstormen over de 1.5-meter maatschappij. We vroegen de kinderen om na te denken over verrassende oplossingen voor uiteenlopende uitdagingen van deze tijd zoals thuiswerken, een restaurant of sportschool bezoeken, en mensen motiveren hun handig goed en vaak te wassen.

Wil jij ook een creatieve sessie met je team en oplossingen ontwerpen die aansluiten bij de behoefte van de eindgebruiker?

Klant: Intern Project

Opdracht: Creatieve Sessie

De kijk van het kind op actuele maatschappelijke vraagstukken

Kinderen kunnen op een frisse, onbevooroordeelde, onzelfzuchtige manier naar de wereld kijken. Deze superpowers zijn essentieel voor het vinden van oplossingen waar we eerder niet van durfden te dromen. Het kind kan de weg wijzen naar een betere toekomst, het enige wat wij hoeven te doen is luisteren. 

start een 
project
met ons

Neem contact op met
Frouke Richter
Bel mij op
0611481023
of stuur mij een mailtje naar frouke@snijboon.nl

bottom of page