in company trainingen

Hieronder vind je een overzicht van onze kant-en-klare incompany trainingen. Wij maken ook trainingen op maat. Neem contact op voor de mogelijkheden.

design research

DESIGN THINKING.png

co-creatie middag

creatieve prikkel

design thinking

Prikkel creativiteit en co-creatie 

Iedereen is creatief, in deze training zetten we het knopje om creatief te denken aan! Deze actieve training laat je anders denken over je eigen creatieve capaciteit en is gericht op samen werken aan creatieve oplossingen. 

 

We starten de training met een korte introductie over creatief denken (in een bredere context van innoveren en Design Thinking). Vervolgens leren we de basics van creativiteit aan door middel van een aantal associatiespellen. Daarna gaan we in groepjes aan de slag met een fictieve casus waarop we diverse creativiteitstechnieken loslaten. Aan het einde van de training gaan we in gesprek over hoe het geleerde toegevoegde waarde kan bieden in het dagelijks (werk)leven.

 

Bij elke 9 deelnemers sluit er een rare snijboon als 10e deelnemer aan. Rare snijbonen zijn jonge creatieven uit ons netwerk en komen per definitie niet uit jullie werkveld. Zij zorgen voor onverwachte ideeën (inhoud) én een positieve opwaartse spiraal in de ideeëngeneratie (proces).

 

Vraag een offerte aan

Design Thinking Fast Forward

1daagse training Design Thinking is een human-centered benadering voor het versnellen van innovatie en het vinden van oplossingen voor complexe problemen.


In veel organisaties wordt de eindgebruiker (de klant) wel eens uit het oog verloren. Design Thinking helpt om meer gebruiker-gericht, creatief en proactief te denken en te doen.

 

Deze training is een supersnelle en krachtige kennismaking met het Design Thinking gedachtengoed. In de ochtend maken we kennis met de Design Thinking basishouding en daarbij behorende skills. In de middag werken we aan een fictieve casus in een zogenaamde fast forward waarbij we alle stappen in het proces aandoen. Aan het einde van de dag bespreken we hoe Design Thinking kan worden toegepast in de eigen organisatie.

 

Bij elke 9 deelnemers sluit er een rare snijboon als 10e deelnemer aan. Rare snijbonen zijn jonge creatieven uit ons netwerk en komen per definitie niet uit jullie werkveld. Zij zorgen voor onverwachte ideeën (inhoud) én een positieve opwaartse spiraal in de ideeëngeneratie (proces).

Vraag een offerte aan

streep.png
paint-brush.png
deep dive.png

Design Thinking Fast Forward en verdieping

1 dag, 4 middagen | Design Thinking is een human-centered benadering voor het versnellen van innovatie en het vinden van oplossingen voor complexe problemen. In veel organisaties wordt de eindgebruiker
(de klant) wel eens uit het oog verloren. Design Thinking helpt om meer gebruiker-gericht, creatief en proactief te denken en te doen.

 

Deze vijfdaagse training maakt Design Thinking toegankelijk. Deelnemers leren hun designersmindset te activeren, nieuwe creatieve technieken in te zetten en ontdekken hoe je gebruikersgericht kunt werken. 

 

De opbouw van de training is als volgt:
Dag 1: Fast forward (10:00-17:00 uur)
Dag 2: Understand & Research (13:00-17:00 uur) 
Dag 3: Define & Ideate (13:00-17:00 uur)
Dag 4: Prototype & Test (13:00-17:00 uur)
Dag 5: Recap (13:00-17:00 uur)

 

De eerste dag is een zogenaamde 'fast forward’ waarin we door middel van een eerste iteratie in sneltreinvaart door het proces gaan. Drie middagen zijn uitgebreide verdiepingen van de verschillende stappen van Design Thinking proces. De laatste middag is een recap waarin het geleerde wordt herhaald en we nadenken over hoe Design Thinking kan worden toegepast in de eigen organisatie. Tussen de verschillende dagen door geven we kleine huiswerkopdrachten mee die het begrip van DT nog meer versterken.

 

Idealiter zit er een week tussen iedere trainingsdag.Bij elke 9 deelnemers sluit er een rare snijboon als 10e deelnemer aan. Rare snijbonen zijn jonge creatieven uit ons netwerk en komen per definitie niet uit jullie werkveld. Zij zorgen voor onverwachte ideeën (inhoud) én een positieve opwaartse spiraal in de ideeëngeneratie (proces). De training wordt geleid door een ervaren facilitator van Snijboon.