top of page
DSC01540_edited.jpg

Verdiepende training Design Thinking

Neem een diepe duik in de wereld van je eindgebruiker

Verdiepende training Design Thinking
Drie verschillende modulen

Design Thinking is een aanpak die bij uitstek geschikt is voor complexe, maatschappelijke opgaven. Design Thinking gaat er namelijk vanuit dat je al kunt beginnen met werken aan betere oplossingen, vóórdat dat je de complexiteit volledig doorgrondt. In co-creatie met stakeholders wordt er op experimentele wijze en stapsgewijs gewerkt aan steeds betere oplossingen voor de eindgebruiker. Het kort cyclisch karakter helpt om te kunnen reageren op een snelle veranderingen. Werken in een multidisciplinair team zorgt voor verschillende invalshoeken op het probleem. Ook kom je met Design Thinking tot creatieve ideeën die je zonder interactie met eindgebruikers of stakeholders nooit had kunnen verzinnen!

 

In de verdiepende modules worden verschillende aspecten van Design Thinking met meer diepgang behandeld en worden handvatten aangereikt om complexe maatschappelijke vraagstukken te kunnen tackelen. Iedere module bestaat uit een training van één dag. De modules kunnen aansluitend of los van elkaar gevolgd worden.

 

Module 1: Ontwerpend onderzoeken

Module 2: Creatief denken

Module 3: Toetsen & doorontwikkelen

Geïnteresseerd in 1 van de 3 modulen?

Let op: Je kunt deze verdiepende modules pas volgen als je ook onze tweedaagse basistraining hebt gevolgd. Heb je ergens anders al ervaring opgedaan in Design Thinking en wil je instappen in één van onze verdiepende modules? Neem dan contact op voor een persoonlijke intake.

website_beelden2.png
illustraties_web3.png
20220530_dewitstudio_Snijboon_0046.jpg

Ontwerpend onderzoeken | module 1

Deze eerste verdiepende module staat in het teken van de eerste fase van het Design Thinking proces:inleven. In deze fase maak je contact met eindgebruikers (en andere stakeholders). In deze module verkrijgen deelnemers een diepgaander begrip van hoe ze eindgebruikers en andere stakeholders kunnen benaderen, bevragen en met ze samen kunnen werken. Verder leren deelnemers hoe ze betekenisvolle inzichten verzamelen en analyseren.

 

In de ochtend gaan we in op verschillende onderzoeksmethodieken onder eindgebruikers en stakeholders. Het middagdeel werken we aan het maken van een klantreis, en bekijken we hoe je in een grote hoeveelheid inzichten focus aanbrengt in de vorm van ontwerpvragen.

incompany.jpg

Toetsen & doorontwikkelen | module 3

Deze verdiepingsmodule gaat in op de laatste fase van het Design Thinking proces: toetsen end oorontwikkelen. Deze fase gaat over het teruggaan naar de eindgebruiker met de eerste oplossingsrichtingen, en het leren van feedback. Deelnemers leren in deze module hoe ze oplossingen kunnen omzetten naar tastbare prototypes waar eindgebruikers (en stakeholders) op kunnen reageren. Ook leren deelnemers de juiste vragen te stellen zodat ze de oplossing blijvend kunnen verbeteren.

 

In de ochtend gaan we in op het maken van functionele prototypes. Het middagdeel gaat over testen, het ophalen van de juiste feedback en het verbeteren van oplossingen.

Creatief denken | module 2

Deze verdiepingsmodule gaat in op de tweede fase van het Design Thinking proces: creatie. Deze fase start met het formuleren van een ontwerpvraag, gestoeld op de inzichten uit de inlevingsfase. In deze module gaan deelnemers aan de slag met creatief en oplossingsgericht denken. Dit wordt vaak gezien als het leukste onderdeel van Design Thinking!

 

In de ochtend gaan we in op divergent denken met behulp van creativiteitstechnieken. Het middagdeel gaat over convergent denken: het selecteren van goede ideeën en conceptualiseren.

DSC01297.jpg

Praktische informatie

Kosten:
485,- ex. btw per module

Data:
N.t.b


Tijd:
9:30 - 17:00 uur (incl. verzorgde lunch tussen 12:30 en 13:30)

website_beelden_edited.jpg
illustraties_web.png

Wat deelnemers ervan vonden

"Energieke training, bedoeld om jouw creatieve denkvaardigheden te vergroten en tot zinvolle vervolgstappen te komen."

Sarah van der Krogt / Coach

Upcoming Events

start een 
training
bij ons

Neem contact op met
Derkiene van der Ziel
Bel mij op 
0628064836
of stuur mij een mailtje naar Derkiene@snijboon.nl

derkiene.jpg
bottom of page