top of page
DSC01529.jpg

design thinking

Wij geloven in de kracht van gebruiker-centraal ontwerpen. Daarom ligt Design Thinking ten grondslag aan alles wat we doen.

Wat is Design Thinking?
Design Thinking is een human-centered benadering voor het versnellen van innovatie en het vinden van oplossingen voor complexe problemen. Het leert je in projecten oplossingsgericht te denken. Je bekijkt een vraagstuk vanuit het perspectief van de mens achter de vraag: de eindgebruiker. Dit vraagt jou als ontwerper om je in te leven in de belevingswereld (ervaringen en interpretaties) van de eindgebruiker.

 

Complexe (wicked) problems zijn listige problemen met veel belanghebbenden (stakeholders) waarop geen eenduidige oplossing is toe te passen.

 

De eindgebruiker is de persoon die uiteindelijk gebruik maakt van hetgeen dat je ontwerpt. Ook wel je doelgroep (dus bijvoorbeeld de klant, de patiënt, de student, de bewoner, etc.). Dit is niet (automatisch) dezelfde persoon als de opdrachtgever of probleemeigenaar!

 

De ontwerper, dat ben jij! Design Thinking kun je leren en is júíst waardevol buiten het creatieve domein van de ras-designers. Hoe vaker je het proces doorloopt (hoe meer iteraties), hoe gemakkelijker het je af zal gaan en hoe beter de oplossingen zullen zijn.

Schermafbeelding 2020-06-09 om 16.30.30 (1).png

Iteratief proces
Design Thinking is niet lineair, maar iteratief. Je kunt dus op elk moment in het proces besluiten om terug te gaan naar een eerder deel in het proces (bijvoorbeeld als er tijdens het prototypen blijkt dat toch het verkeerde probleem is gekozen, dan ga je terug naar start). Zo kom je na verschillende iteraties tot een nog duurzamere oplossing.

 

Quick and Dirty!
Net als bij Lean en Agile werken, werkt Design Thinking in snelle sprints. Als een bepaalde oplossing niet werkt, dan kun je zonder veel tijd (of geld) te verspillen een andere route kiezen.

 

Voor wie?
Design Thinking is interessant voor iedereen die in projecten werkt en te maken heeft met eindgebruikers; van projectmanager tot projectwerker en van creatieveling tot opdrachtgever.

 

Meer weten? Lees verder over Design Thinking in ons grote Design Thinking boekje!

Spikkels

start een 
project
met ons

Neem contact op met
Frouke Richter
Bel mij op
0611481023
of stuur mij een mailtje naar frouke@snijboon.nl

bottom of page