snijboon zet aan bij

design research

De Belastingdienst

Ontdekkingen over de relatie van jongeren met aangifte doen

 

De aangifteverplichting voor inkomstenbelasting via

De Belastingdienst wordt door de doelgroep jongeren slecht voldaan. Jongeren lijken niet te weten hoe het doen van de aangifte precies werkt. Maar zit het wel echt zo? Door middel van kwalitatief immersief onderzoek ontdekte Snijboon dat er veel meer ten grondslag ligt aan de moeizame relatie die jongeren hebben ten opzichte van De Belastingdienst. 

 

Door een beter begrip van hun achterliggende drijfveren en motivaties, kan De Belastingdienst oplossingen ontwerpen die beter aansluiten op de belevingswereld van jongeren. 

 

Referentie

“Snijboon is een enthousiast en fris bureau, dat eerlijk en met lef een opdracht bij de horens vat.” 

 

Jaap Douma - Strategisch adviseur Ministerie van Financiën

Reinaerde

 

De hele zorgsector kampt met de uitdaging van dubbele vergrijzing; zorgpersoneel vergrijst en het aantal zorgbehoevenden neemt toe. Ook Reinaerde zoekt naar wegen om met deze, en andere, uitdagingen om te gaan. Met een divers team ging Snijboon aan de slag om innovatieve oplossingen te bedenken voor het werven en selecteren van zorgmedewerkers. 

 

Referentie

“Snijboon als verlengstuk van je projecten is een garantie voor een hogere, creatieve output!”

 

Jarno Wildner - Projectleider Arbeidsmarkt Reinaerde

Netherlands Aircraft Company 

 

De vliegtuigindustrie staat voor de grote uitdaging van verduurzaming van de luchtvaart. Netherlands Aircraft Company (NAC), dochteronderneming van het oerhollandse Fokker,  wil een pionier zijn op dit vlak. Snijboon helpt NAC met het oprichten van een aerospace innovatielab waarbinnen nieuwe oplossingen worden gecreëerd voor de luchtvaart van de toekomst.

 

Referentie

Snijboon heeft ons geholpen om nieuwe kansen en mogelijkheden te ontdekken voor de Fokker 130. Door de sessies en interventies zijn we anders gaan kijken naar de vliegtuigindustrie én ons eigen businessmodel. Hierdoor werken we nu met partners zoals ADSE en NLR innovaties uit om vliegen duurzamer te maken. Dit kan bijvoorbeeld door gebruik te maken van brandstofcellen om de CO2 uitstoot te verminderen of gewicht te besparen door het vliegtuig raamloos te maken.

Juriaan Kellermann - Managing Director Netherlands Aircraft Company

Neem contact op met
Ruud de Voijs

Bel mij op 0647065335
of stuur een mailtje naar
ruud@snijboon.nl

start een

project

met ons

  • Instagram - Black Circle
  • LinkedIn - Black Circle
  • Facebook - Black Circle