top of page
Schermafbeelding 2020-06-09 om 16.30.30 (1).png
website_beelden444.png

ontdekken hoe steden op
internationaal niveau van elkaar leren

Design research is een kwalitatieve en exploratieve onderzoeksmethode. Door het gesprek aan te gaan met verschillende stakeholders rondom een bepaald vraagstuk verken je het landschap van die vraag. Op die manier ontdek je mogelijkheden voor verdiepend onderzoek, zonder van te voren al in een bepaalde richting te sturen. Deze methode is uitermate geschikt als verkennend startpunt van een Design Traject.

Conclusies en aanbevelingen uit de verschillende gesprekken destilleren wij betekenisvolle inzichten. Uit de inzichten formuleren wij conclusies en aanbevelingen. Dit vormen de basis voor verder vervolgonderzoek en/of de start van een Design Traject. 

Wil jij ook jouw doelgroep beter begrijpen, zodat je oplossingen kunt ontwerpen die daadwerkelijk aansluiten bij de behoefte?

Klant: Bernard van Leer Foundation

Opdracht: Design Research

Website: https://bernardvanleer.org

Internationaal leren om bij te dragen aan kindvriendelijke steden

Het Bernard van Leer Fonds (BvLF) is nieuwsgierig naar hoe er op dit moment wordt geleerd tussen steden. Specifiek naar hoe de onderwerpen families met jonge kinderen en gezond stedelijk leven daarin (wel of niet) aan bod komen. BvLF vroeg Snijboon om een exploratief onderzoek te doen naar internationaal leren tussen steden. We spraken met de vier grootste Nederlandse gemeenten (Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag) en met uitblinkend voorbeeld Hoogeveen. We keken naar wat er al gebeurd op het gebied van internationaal leren en welke kansen en uitdagingen er liggen voor een fonds als BvFL.

"Bij snijboon vind je proactieve en behulpzame meedenkers, die op een andere manier nadenken over vraag, aanpak en oplossing."

Imke Verburg - Programma coordinator bij het Bernard van Leer Fonds

start een 
project
met ons

Neem contact op met
Frouke Richter
Bel mij op
0611481023
of stuur mij een mailtje naar frouke@snijboon.nl

bottom of page